Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Nabídnu jiný pohled ... všechno je vpořádku,žádný magor v dohledu,tak proč chodit volit  ;-D

0 0
možnosti

Mám pár poznámek:

1) ODS Pospíšila nevyštvala. Pouze už nebyl zvolen místopředsedou, tak jako žádný ze stávajících místopředsedů (i když tedy musím říci, že za něj plzeňský kmotr Jurečko, se kterým se prý Pospíšil vůbec nestýká, opravdu usilovně lobboval). U Pospíšila delegáti "ocenili", jak předtím velmi snaživě mydlil schody Nečasovi. Převládl názor, že grémium ODS má fungovat jako tým a nemůže pokračovat to, že si někteří z místopředsedů přihřívají vlastní polívčičku. Pospíšil ale i nadále zůstal členem výkonného výboru a Fiala s ním počítal na post stínového ministra spravedlnosti. Bohužel neunesl porážku, to na něm bylo znát už na kongresu, když si vylil srdce novinářům a pak uraženě odjel.

2) "Za druhé není pravda, že Petr Mach kandidoval do EP proto, aby si mohl užívat poslanecký plat a v EP se jen poflakoval. Už před volbami avizoval, že do Bruselu na jednání výborů jezdit nechce, jelikož se stejně hlasuje ve Štrasburku, který je blíž. Kdyby mu šlo o korýtko a o peníze, tak by se přece choval jinak." No, podle mě zrovna tohle znamená, že mu jde hlavně o funkci. Práce poslance spočívá i v tom jednání ve výborech. Mach dopředu říká, že bude výbory ignorovat a bude jenom jezdit do europarlamentu občas si mávnout rukou.

1 0
možnosti
JR

J17a91n 81R15á58ž

26. 5. 2014 15:56

Lístek do urny  vhodilo 2,369 miliónu lidí z celkových 8,4 miliónu potenciálních oprávněných voličů. Kdo si dá práci a vypočítá, kolik procent z oprávněných voličů dostali jednotliví noví poslanci EU parlamentu, tak si uvědomí, jakou hodnotu mají tito naši "zástupci" v Bruselu. Koho tedy reprezentují.

Osobně považuji tyto volby za neoficiální referendum vyjadřující většinový názor občanů ČR o EU.  Jestli toto varování nevezmou naši politici vážně, dočkají se ještě stran EU od občanů mnohých překvapení už v blízké budoucnosti.

P.S. Nebo si poučení vezmou a už nikdy nepřipustí žádnou relevantní veřejnou diskusi o jakékoliv otázce týkající se EU a o nějakém referendu (např. o Euro) si můžeme jenom zdát

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1574x
Průměrný občan ČR, který se ale na rozdíl od většiny snaží přemýšlet o tom, co se kolem něj děje.

Seznam rubrik