Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dôvodom je, že vo vedení FIFA sú starí paprdovia. Sám šéf FIFA už bude mať 80.

Riešenie by bolo jednoduché - okrem rozhodcov na trávniku by bol aj videorozhodca, ktorý by mohol byť s hlavným rozhodcom bezdrôtovým systémom.

Spomínam si, že podobné "tanečky" boli aj pri zavedení videorozhodcov v hokeji - že to bude spomaľovať hru a ďalšie nezmysly. Nič z toho sa nepotvrdilo...

0 0
možnosti

P60e73t46r 21H10á58l18a

27. 6. 2014 10:17

Já vidím jako problém i "namyšlenost" rozhodčích - málokdy uznají i evidentní chybu (byť ta chyba nemusí být úmyslná), naposled např. Suarezův kousanec. Když po tom souboji hráč odchází s kousnutím, tak je prostě jasné, že ke kousnutí došlo - ne tak rozhodčímu. 

Hlavnímu bych možnost odvolat se na video nedával. Hráči většinou dobře vědí, jak to bylo, dejme jim tedy omezený počet možností odvolat se na video - jako v tenise. Mohlo by tak dojít i ke zrychlení - dnes kolikrát hráči s rozhodčím diskutují a přesvědčují ho, ten - zvyklý na takové přesvědčení - pak apriori neuznává svou chybu, byť evidentní...

U ofsajdů by se měly mávat jen opravdu zřejmé situace. Určitý typ útočníka, který se "specializuje" na rychlé vyběhnutí, je v současnosti zcela likvidován (Baroš) omyly sudí (v případě Baroše se na posledním ME mýlili častěji, než měli pravdu).

0 0
možnosti

J33o78s97e47f 77N48o82v84a27k

26. 6. 2014 19:20

protoze zavedeni videa ve vsech soutezich celeho sveta je prece jen privela drahe, pane kolego, mezi papuou a nemeckem, napriklad, je jisty rozdil. a mimochodem: podstatou "spornych" vyroku rozhodcich bylo a je filmovani hracu. kdyby se hraci venovali fair play fotbalu, rozhodci by ani nebyl treba.

1 0
možnosti

A kto hovorí o všetkých súťažiach na celom svete? Koho zaujíma piata horská liga v Papui - Novej Guinei? :-)

0 0
možnosti

Pokud lze něco odůvodnit lidskou neschopností a hloupostí, není potřeba hledat spiknutí. Vysocí činovníci FIFA jsou obvykle technologičtí primitivové používající počítače maximálně tak na stahování porna, tudíž jejich vztah k moderním technologiím překračujícím tento rozměr je negativní. Obdobnou situaci třeba najdeme u parlamentů.

.

Proč se omezujete na kamery? Tohle je ideální příležitost pro vyvinutí systému sledování míče a hráčů v reálném čase. Našít pár čipů, instalovat čidla a rázem je ofsajd počítačem zapískán dříve, než hráč udělá krok

0 1
možnosti

J22a93n 54F35r35ý82d89l

26. 6. 2014 18:02

"Nehledě na to, že v dnešní době se točí ve fotbale obrovské množstvé peněz a chyby rozhodčích se tak mohou pořádně prodražit."

chybné slovo, né prodražit ale naopak vyplatit

0 1
možnosti
Foto

Zavedení videa by nic pozitivního nepřineslo-naopak

v praxi je to naprosto nepoužitelné.

¨1/ Těch vyhodnocení by bylo víc-sám rozhodčí by je vyžadoval aby se kryl

2/ Rozebrat situaci -často z několika úhlů by nebyla pouze chvilka

3/ Čaasto ani TV záznam není průkazný

4/ Pokud by bylo video musel by rozhodčí  v případě sporného zákorou nechat plynout hru a písknout až v nějaké neutrální situaci-už to přerušení ny´t uproste třeba při vhazování by některý tým poškodilo 5/ pokud by se potvrdilo porušení pravidel musel by se posunout čas do doby sporné situace-při pouhých 2 minutách 5x za zápas by to prodloužilo hru o 10 minut-navíc by toho mužstva využívaly i na rozbití tlaku soupeře Použití videa by prostě úplně změnilo hru fotbal a to není dobrá cesta

0 1
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1574x
Průměrný občan ČR, který se ale na rozdíl od většiny snaží přemýšlet o tom, co se kolem něj děje.

Seznam rubrik