Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

no on litr ropy rozhodně neodpovídá litru benzínu... vypadnou z něj povětšinou těžké topné oleje, nafta... a hromada dalších frakcí- ty ovšem nejsou zatíženy tak katastrofálními daněmi...

0 0
možnosti
VH

Jen pro přesnost (2015). Při ceně 31,80 Kč mně vychází zákad daně 26,28 Kč a daň 5,52 Kč.  Zajímavé, že rok 2007 počítáte správně.  Celkem daň 18,36 Kč - vzrostla o 1,66 Kč, tedy o necelých 10 %. Inflace v uvedeném období přes 20 %.

  Stát, který rozhazuje (více neučelně, než tunely) samozřejmě musí mít příjmy - polovinu rozpočtu na dluh by přece jen bylo příliš.  Je jedno, jakým druhem daní je získá.

   Bylo by lepší ukázat na úniky peněz.

0 0
možnosti
Foto

Snížit daně a omezit utrácení. Ukazovat na úniky peněz, nic neřeší, protože to je horší než ucpávat cedník. Tečou všude, za hlouposti, za zbytečnosti, za zákazy a další zákazy. Lepší by bylo snížit daně a říct, co se přestane financovat. Změnit i rozpočtové určení daní, například Praha by pohodlně vystačila s výrazně nižší částkou. V současné době si totiž jen vymýšlí další a další hlouposti, za které by utratila peníze.

Snížení zcela zbytečné spotřební daně z phm je namístě.

1 0
možnosti
JT

Sobota Natural95 - na D1 37.90 Kc - vsechny cerpacky krome Lukoil, kde bylo 35 po sjezdu z dalnice 32 Kc. V Hradci Kralove 29 Kc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1574x
Průměrný občan ČR, který se ale na rozdíl od většiny snaží přemýšlet o tom, co se kolem něj děje.

Seznam rubrik