Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

Dávám vám karmu, paneR^

2 0
možnosti
Foto

Našinec vychovaný v minulém režimu se řídí poučkou: vidíš-li policajta, zalez, hrozí nebezpečí.

Jinak - co si o neprofesionalitě naší policie budeme povídat. Některé "žertovné" postřehy jsem tu už jednou vypsal.

2 0
možnosti
Foto

Jo, máte pravdu, ale nevím jestli bych dokázal být v klidu. Na agresi odpovídám obvykle agresí a to tak, abych nebyl dál ohrožen. Holt bych si to pak možná odseděl.

2 0
možnosti
MS

Opravil bych pár drobností. Nikdo zatím neřekl, že "jsi slepý.." řekl ten policajt. Slovy poškozeného: "ozvalo se za mnou" neznamená, že to řekl policajt. Za druhé ten policajt mu jasně říká, že mu řekl jménem policie, což není sice dle psané formule, ale normálnímu člověku jasné. A za další ten policista mu dal průkaz podruhé a podle videa, ten pán na ten průkaz koukal asi z deseti centimetrů. Policajta patrně dostalo to, že mu řekl, že ho to nezajímá a chtěl odkráčet na oběd. Samozřejmě že ten policajt udělal nepřiměřený zákrok. Ale jak správně píšete, pán tomu mohl předejít. To že nezná jak vypadá služební průkaz, ještě neznamená, že budu utíkat. Mě když přijde do obchodu Čoi, taky mu neřeknu že nevím jak vypadá průkaz a nevyhodím je... ale taky jim nedám hotovostně ani korunu. Tedy policajt jednal zbytečně surově, nicméně ignorace policie v USA vede i k zastřelení. Samozřejmě taky špatně!

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím že chůze nebo jízda na červenou jsou přestupkem at je provoz nebo neni

0 1
možnosti
Foto

Někdy je také dobré zavolat na 158 s tím, že chci nahlásit překročení pravomoci policisty, nebo volat toto oznámení přímo na inspekci.

0 0
možnosti
JK

R^  Ano, tak by to mělo vypadat.

3 0
možnosti
DP

D40a25d77a15k 48P81e97t22r

16. 4. 2015 7:18

Od prvopočátku je chyba na příslušníku policie. Věta, kterou pronesl na začátku konfliktu byla jasná. Každý normální by jej poslal obrazně do řiti.

5 0
možnosti
Foto

Já zde zopakuju myšlenku, kterou jsem napsal včera v diskusi pod článkem o tomto incidentu. Představme si, že v okamžiku, kdy muž leží na zemi, evidentně škrcen a na něm stokilové monstrum, půjde kolem jiný policista v civilu, příslušník kriminálky nebo dokonce jednotek URNA.  Ten uvidí kolemstojící čumily ale protože nebude vědět o co se jedná, jediné co bude vidět je ten ležící a dusící se muž, prostě to monstrum kopne do kebule. A teď je tu otázka, na co se bude ona mlátička vymlouvat? Že šel někdo na červenou a tak ho málem uškrtil? Jasně, spáchány přestupek je jedna věc, zákon taky ale respekt si policie nezíská tím, že bude občany šikanovat a že do svých řad bude přijímat psychopaty. Každý policista prochází psychologickým výcvikem a měl by být plně nad věcí. Navíc, pokud vím, urážka veřejného činitele už není trestným činem, takže musí být připraven na situace, kdy jej občan pošle tam, kde záda ztrácejí slušné pojmenování. Ten policajt měl řadu možností jak celou věc řešit a jak by z toho bylo tomu občanovi neveselo. Jenže on se rozhodl udělat ze sebe Ramba.

Vám pane autore karma. Napsal jste to skvěle. S policií se prostě slušný člověk nebaví.

10 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1574x
Průměrný občan ČR, který se ale na rozdíl od většiny snaží přemýšlet o tom, co se kolem něj děje.

Seznam rubrik