Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tam je nedovedla Evropská unie. Tam se dovedli sami tím, že při vstupu (podobně jako Itálie) manipulovali státním účetnictvím. A následně hospodařili tak, že prohospodařili nos mezi očima.

Bailout a opuštění EU je rozumné řešení ze dvou důvodů:

1) Řecko nepatří svou výkonností do stejného měnového prostoru.

2) Evropské banky, které nakupovaly dluhopisy, zaplatí za velmi riskantní operace, které EU zaštiťovala svou čistě politickou podporou.

1 0
možnosti
MP

Pro default se vyslovila i ekonomka L. Zlámalová  http://echo24.cz/a/iRmZT/co-prinese-rychly-hruzny-konec-recka

S tím, že Evropa velkou část dluhů odpustí a ještě uskuteční tzv. Marschallův plán pro Řecko. Je to jediná cesta jak ukončit věčné handrkování a zároveň varování pro další země s rozpočtovou nekázní (Španělsko, Portugalsko, Itálie)

0 0
možnosti
MK

Jak se povede Řecku je mi celkem jedno. Pro nás ostatní je však důležité vědět, že lhát se nemá a dluhy se musí platit. Bez řeckého krachu to vědět nebudeme.

2 0
možnosti

Admini! Proč nemohu diskutovat jsa přihlášen?

0 0
možnosti
Foto

Mačkejte tak dlouho F5, až se konečně ten Váš příspěvek objeví.

1 0
možnosti

Rv

Kam naordinovaná léčebná kůraŘeky dovedla? Plnili Řekové své sliby vůči věřitelům? Neplnili! Nebylo právě toneplnění důvodem jejich nenávratnému propadu? Bylo! A nečinnost Řeků vede doslepé uličky.

Vzbouření se proti splácenídluhů není čestné řešení! Tsiprasova vláda se vzbouřila proti věřitelům. Absurdní.Od někoho si půjčíš prachy a pak mu za to vynadáš? Tsipras se chová, jako bynemohl být z Evropské unie a z eurozóny propuštěn. Pro ukončeníčlenství v Evropské unii a v eurozóně prý chybí legislativa. Alenedodají-li věřitelé další peníze, pak tento podivný stav nemůže trvat donekonečna. I kdyby to mělo být řešeno mimo zákon.

Tsipras nyní podepsalvěřitelům souhlas s reformami zvenčí, ale občany hecuje proti věřitelům. Toje snad přístup anarchistický, hodný krajního levičáka. A tak asi Řekové v referendu zvolí konec reforema konec dalšího přísunu peněz do Řecka. To bude mela. Pak se přece odmítnutí věřitelénemohou dohodnout na dalším přísunu peněz. Přesto Tsipras slibuje lidem tutodohodu a znovuotevření bank plných peněz. Rozumíš tomu? Já ne.

Myslím, že se rozšiřujemnožina nás, kteří jsme přesvědčeni, že bankrot Řecka je jediná solidní cestapro Řeky i pro Evropskou unii. V tom se s autorem článku shodujeme,ale pohnutky máme rozdílné. Autor to vidí jako nezbytný revanš Evropské unii.Já to vidím jako plus pro morální budoucnost Řecka. Bude to bolet, více bolestnež reformy slibované věřitelům, ale morální obnova občanů za to stojí!

:-)

2 0
možnosti
PS

asi jsme se špatně pochopili, já netvrdím, že si Řekové za ten marasmus, ve kterém se ocitli, nemůžou do značné míry sami. Euro přijali dobrovolně. Na druhou stranu to, co vymyslela Troika jen oddaluje nevyhnutelné, i kdyby ty reformy do puntíku plnili, nepomohlo by to. Nevím, do jaké míry si Tsipras i Řekové uvědomují důsledky toho odmítnutí, ale je to pro ně jediná cesta ven. Bez eura jim bude nakonec líp, i když to bude ze začátku bolet.

0 0
možnosti
PS

Problem je prave v tom ze "vlastni menu budou moci devalvovat".  To je sice pekne pro stat, ale nikoliv pro obcany (a o ty jde prece nejvic).  Podobne je to s inflaci, ktere je vlastne dalsim zpusobem zdanovani obcannu neschopnymi politiky.  Pro obcany spatne hospodaricich statu je lepe pouzivat menu, ktera je mimo kontroly vlastnich politiku. Podivejte se na Cernou horu, ta si zvolila EURo za platidlo, nikoho se neptali, pred nikym se nespovidaji a funguje ji to docela dobre.

2 1
možnosti
PS

Přijde vám současná situace v Řecku pro občany uspokojivá? Kam vedly reformy zaváděné těmi podle vás lepšími a povolanějšími, než jsou jejich vlastní političtí reprezentanti? Rekordní nezaměstnanost, astronomický dluh, ekonimika na kolenou, za pět let žádná změna k lepšímu.

1 1
možnosti
JL

Co udelate s dluhy? Stale je budete muset zaplatit. To jste v tom svem clanku nenapsal. A tam je 'zakopany pes'!!!!

2 0
možnosti
PS

Pokud Řecko vyhlásí default, část dluhů se odepíše, část dluhu se bude splácet v postupně v delším časovém úseku. Jednání by se vedla zejména o tom, kteří veřitelé by se uspokojovali jako první a jak velkou část peněz jím bude Řecko vracet. Každopádně bez fungující ekonomiky nebude mít Řecko ty dluhy z čeho platit, splácet dluh dalším dluhem je cesta do pekla. S eurem se řecká ekonomika na nohy nikdy nepostaví.

2 2
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1574x
Průměrný občan ČR, který se ale na rozdíl od většiny snaží přemýšlet o tom, co se kolem něj děje.

Seznam rubrik